Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Nils Landgren – trombone & vocals
Michael Wollny (DE) – piano
Lars Danielsson – bass
Wolfgang Haffner (DE) – drums

Fyra hyllade solister ur Europas jazzelit är tillbaka i Ystad, nu i en konstellation som är ett kraftpaket. 4 Wheel Drive är, precis som det låter, en ensemble med kapacitet och drivkraft på alla fyra. Fyrhjulsdriften sträcker sig även till repertoaren: utöver känt och mindre känt av bland andra Lennon–McCartney, Sting, Phil Collins har alla bidragit med egna kompositioner.

Nils Landgren, som vi mött flera gånger i Ystad, är en synnerligen mångsidig artist. Hans karriär spänner över allt från duo till full symfoniorkester. Han är konstnärlig ledare för jazzfestivalen Jazz Baltica och Young Euro Classic i Tyskland. Nils Landgren har fått flera utmärkelser. Han har gjort egna skivinspelningar och medverkat på många andra; det sammanlagda resultatet är över femhundra album!

Michael Wollny spelade med saxofonisten Heinz Sauer i Ystad 2016. Wollny är professor vid Musikhögskolan i Leipzig. Han har samarbetat med den norske saxofonisten Marius Neset. Han betraktas som en synnerligen innovativ pianist. Michael Wollny har fått många priser och spelat in flera album.

Lars Danielsson är en kraftfull basist och cellist som har gästat jazzfestivalen flera gånger. Första gången var redan 2010, då han medverkade i ”Magnum Mysterium”. Han har samarbetat med bröderna Brecker och producerat för Cæcilie Norby samt Viktoria Tolstoy och komponerat för Göteborgs symfoniorkester.

Wolfgang Haffner gästade jazzfestivalen förra året; programmet ”Kind of Spain” blev en oförglömlig upplevelse. Han har en lång lista med samarbeten på scen och i album: Chaka Khan, The Manhattan Transfer, Esbjörn Svensson, bröderna Brecker är några av flera stora namn.

Buy Tickets!
Ystad Sweden Jazz Festival