Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Anna-Mia Barwe – vocals
Kiki Desplat (FR/SE) – cornet
Mattias Carlson – tenor sax, clarinet
Sven Erik Lundeqvist – piano
David Andersson – bass
Hannes Olbers – drums

Vilken härlig kombination: en underbar sångerska, en av de främsta kornettisterna i den klassiska genren, en utmärkt saxofonist och en riktig mästare på piano samt basist och trummis som tillhör de bästa som går att uppbringa i denna del av världen. Allt tillsammans med en vacker, omväxlande repertoar. Musiken bygger till en del på The Great American Songbook men innehåller även svensk originalmusik. Vi får dessutom höra en och annan standard översatt till skånska. Det blir en konsert för njutare av vackert framförd jazz som dessutom svänger så det är svårt att sitta still.

Anna-Mia Barwe har med framgång berikat den skånska jazzscenen. Med bland annat de två albumen Jazz po skånska och De’ e’ tjarrlek! – jazz po skånska tvåu har jazzpoesin lyfts till nya nivåer. Totalt har hon nu ett tiotal album i bagaget.

Kiki Desplat har tillfört den svenska jazzscenen hetta och klass. På den parisiska är hon redan känd som en av de bästa.

Mattias Carlson föddes i Norrköping 1972. Han har sysslat med musik sedan sexårsåldern och undervisar i träblås på Hörby kulturskola.

Sven Erik Lundeqvist är navet i en mängd orkestrar i Malmö och välkänd i Ystad. Han behärskar med teknik, känsla och närvaro till fullo allt från traditionell swing till hard bop och ballader.

David Andersson och Hannes Olbers levererar ett komp av yppersta klass.

Konserten presenteras i samarbete med Folk å Rock.

Konsertvärd

 

 

 

 

 

 

Ystad Sweden Jazz Festival