Laddar Evenemang

Tord Gustavsen (NO) – piano
Sigurd Hole (NO) – bass
Jarle Vespestad (NO) – drums

Det är sommarnatt på teatern när vi får ta del av Tord Gustavsen Trios klangvärld. Samlingen är omväxlande och innerlig och miljön lämplig för upplevelsen, själva sökandet. Ett norskt fjordlandskap far förbi, en kyrka placerad i en ödslig bygd. Några nedslag hos Bach blir en naturlig del i detta landskap, liksom folkmusikinspirerade tongångar. Ensemblespelet är lysande klart och redigt. Gruppens senaste album, ”The Other Side”, kom ut 2018. Det utgör basen för denna konsert med titlar som ”Taste and See”, ”Re-melt” och ”Duality”. Titelnumret är en ljuvligt vacker komposition. Det är bara att njuta.

Tord Gustavsen föddes i Oslo 1970 och utbildade sig vid Trondheims musikkonservatorium. Han studerade först psykologi i Oslo och har fortsatt sina studier med forskning inom improvisation. Forskningsarbetet sker vid sidan av ett intensivt turnerande med den egna trion och andra ensembler. Tord Gustavsens kompositioner har fått mycket beröm och han har vunnit flera priser. Han har uppträtt med eliten av Norges jazzmusiker och -sångare.

Sigurd Hole, född 1981, är efterfrågad som få andra i sin generation. Han turnerar regelbundet tillsammans med Norges mest framstående jazzmusiker. Han har blivit jämförd med Arild Andersen, känd från jazzfestivalen i Ystad, och arbetar ofta med musik som har en koppling till norsk folkmusik gärna kombinerad med samtida jazzelement.

Jarle Vespestad är en av Skandinaviens mest efterfrågade trummisar. Han har deltagit i en rad uppmärksammade projekt och har bland annat arbetat i trio med Petter Wettre och på scen med Bugge Wesseltoft, båda kända från Ystad.

Buy Tickets!
Ystad Sweden Jazz Festival