Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Gunnar Eriksson – conductor

RilkeEnsemblen
Choir with 17 vocalists

Georg Riedel – bass
Jan Allan – trumpet
Joakim Rolandsson – alto sax
Mats Eriksson – guitar

RilkeEnsemblen med Gunnar Eriksson är en sjuttonhövdad kör med ett tydligt nordiskt klangfält. Lyssna – det är andlöst vackert. Att kören tar sig an Lars Gullins musik är en lycka. På 1960-talet, efter att ha följt jazzlegendaren länge, sökte Gunnar Eriksson efter texter till Lars Gullins kompositioner. Han fastnade för några bibliska ställen i Gamla testamentet. Gullin visade sig vara bekväm med detta och först ut blev texten till I’ve Seen, hämtad från Predikaren. Denna skulle följas av många fler. Musikerna Jan Allan och Georg Riedel har båda spelat med Lars Gullin.

Lars Gullin med sin barytonsax har en särställning bland svenska jazzmusiker. Hans kompositioner och hans enastående solon, så sammansatta, är fortfarande oöverträffade. Han föddes 1928 på Gotland och blev känd långt utanför Sveriges gränser. Lars Gullin gav jazzen ett nordiskt tonfall och spelade med många svenska och internationella stjärnor. Han dog 1976.

Georg Riedel är en av landets främsta jazzmusiker och kompositörer. Han är bland annat känd för sina tonsättningar av sånger till filmer efter Astrid Lindgrens berättelser.

Jan Allan är en stark profil med egen ton i svensk jazz. Han har gjort många inspelningar och också fotoboken Jan Allan minns sitt femtiotal tillsammans med Ann Allan.

Joakim Rolandsson och Mats Eriksson är väl etablerade och efterfrågade musiker.

Ystad Sweden Jazz Festival