Laddar Evenemang

Trumpet:
Bo Strandberg
Dan Johansson
Elin Andersson
Susana Silva Santos (PT)

Trombone:
Karin Hammar
Christine Carlsson
Mimmi Hammar
Kristoffer Siggstedt

Saxophone:
Alberto Pinton (IT)
Johan Kristoffersson
Robert Nordmark
Henrik Westerberg
Emma Josefsson

Rhythm section:
Anna-Greta Sigurdardottir (IS) – piano
Johan Lindström – guitar
Mai Agan (EE) – bass
Sebastian Ågren – drums

Ett synnerligen välklingande storband tar plats på scenen med Håkan Broström New Places Orchestra och Ebbot Lundberg som sångsolist. Det blir spännande och intressant. Orkestern bildades 2010 och har arbetat med framstående solister sångare och instrumentalister som Victoria Tolstoy, Rigmor Gustafsson, Tommy Körberg, Ulf Wakenius, Jennifer Brown och LaGaylia för att nämna några. Delvis har avsikten varit att kunna nå fram till en större publik. Orkestern står dock alldeles utmärkt stadigt på egna meriter. Ett möte mellan en välsmord klangmaskin och en suggestiv och mogen sångare blir något vi alla kommer att sucka av välbehag över.

Håkan Broström växte upp i Motala. Efter en vända i ungdomen med piano och tenorsax är sedan länge alt- och sopransaxofon hans huvudinstrument. I samband med musikhögskolestudier i Malmö, var Håkan med om att bilda kvintetten Equinox. 1984 kom han till Stockholm och etablerade sig snabbt både som saxofonsolist och ensemble-ledare. Sedan 1993 har Håkan anlitats av Norrbotten Big Band. Han leder saxofonsektionen och är flitigt engagerad solist, arrangör och kompositör. Mellan 1988 och 2000 ledde han gruppen In and Out där musiker som Esbjörn Svensson, Bobo Stenson, Christian Spering, Lars Janson förekom. 7 album har han gett ut, och den senaste, Episodes from the Future and the Past, kom 2014.

Torbjörn ”Ebbot” Lundberg föddes 1966 i Västerås. Redan 7 år gammal började han spela elorgel och skriva egna låtar. Efter att ha utforskat punken några år blev han 1986 ledstjärna i underground-rockbandet Union Carbide Production. 1994 intog han samma position i det mer pop/rock/psykedeliska The Soundtrack of Our Lives. 2012 släppte Ebbot Lundberg ett soloalbum, There’s only one of us here. Albumet består av ett enda, 43 minuter långt, ljudspår indelat i sju sekvenser. Ebbot Lundberg medverkade i 2013 års upplaga av TV4:s Så mycket bättre samt i Sommarkrysset i TV4 med sitt nya band Indigo Children. Ebbot har samarbetat med en stor skara framstående artister och har ett tjugotal album i bagaget.