Laddar Evenemang

Jan Sigurd – piano, vocals
Per Melin – drums
Mats Ingvarsson – bass
Krister Jonsson – guitar
Tomas Trulsson – sax
Erik Tengholm – trumpet

Guests:
Sébastien Charlier (FR) – diatonic harmonica
Anna-Lena Brundin – vocals
Anders Bergcrantz – trumpet

Jan Sigurd är ett musikaliskt snille med fyrtio udda år på scenen. Han har en underbart avväpnande humor, lyssna bara på hans korta men kärnfulla Skaldjurskantat. Sedan 18-årsåldern har Jan Sigurd skrivit text och musik för en rad artister. I detta program hyllar han två viktiga personer i sin karriär: Monica Zetterlund och Mose Allison. Jan Sigurd skrev musiken till Monica Zetterlunds sista album, Det finns dagar och var den som introducerade Mose Allisons musik i Sverige på 1990-talet.

Konserten gästas av munspelaren Sébastien Charlier, bosatt i Beaumont-sur-Oise nära Paris. Han ses som en ledande företrädare för världsjazzen. Sébastien Charlier medverkar i Jan Sigurds kommande album som är en hyllning till Chet Baker.

Anders Bergcrantz är en av de stora svenska jazzikonerna som nu gör återbesök i Ystad. Han har turnerat flitigt i Europa och USA och gett ut en mängd skivor i eget namn. Den senaste utgåvan är det hyllade albumet Soulfully Yours.

Anna-Lena Brundin har en imponerande karriär som präglas av stor variation. Hon har varit kabaréartist i Berlin, spelat in tangoalbum i Buenos Aires och inte minst gjort hyllade Édith Piaf-tolkningar på scen och skiva.

Jan Sigurds ensemble är ett sammansvetsat kapell av erfarna musiker med bredd.