Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

buy-tickets-button100-se

Tommy Körberg – vocals
Svante Thuresson – vocals
Hannah Svensson – vocals
Jan Lundgren – piano
Tom Alandh – MC

Ekdahl/Bagge Big Band

Saxophone:
Per Ruskträsk Johansson
Johan Christoffersson
Robert Nordmark
Linus Lindblom
Fredrik Lindborg
Trumpet:
Karl Olandersson
Nils Janson
Jonne Bentlöv
Emil Strandberg
Trombone:
Kristian Persson
Magnus Wiklund
Peter Fredriksson
Staffan Findin
Rhythm section:
Carl Bagge – piano
Martin Sjöstedt – bass
Per Ekdahl – drums

 

Det finns en liten park bakom Clas på Hörnet i Vasastan i Stockholm. Den heter Monica Zetterlunds park. Här kan man, när tekniken tillåter, lyssna till denna sagolika sångerska. En värdig minnesplats för henne som på ett så tydligt sätt förkroppsligade jazzens själ.

I hyllningskonserten medverkar bl. a. Tommy Körberg och Svante Thuresson som en gång i tiden arbetade med Monica. Hyllningskonserten har framförts i Berwaldhallen i Stockholm, oktober 2016 och fick lysande recensioner – minst sagt.

Tommy Körberg, är en evig artist med en enastående och mångfacetterad karriär. Han debuterade som sjuåring i Ronneby Brunnspark 1955. Körberg har gjort allt inom rock, pop, jazz och även som musikalartist, filmskådespelare och revyartist.

Svante Thuresson har förgyllt våra musikupplevelser i decennier – Nalen på 50-talet, Gals and Pals på 60-talet, Nygammal vals med Lill Lindfors 1966, och på 90-talet en nytändning med album med Per Gessle, Peter LeMarc, Lisa Nilson och Titiyo.

Hannah Svensson växte upp i Falkenberg i en musikerfamilj. Hon befinner sig mitt i en strålande karriär som sångerska. Hannah har uppträtt med sin far Ewa Svensson, Jan Lundgren. Filip Jers, Janne ”Loffe” Carlsson, Alvin Queen m fl.

Tom Alandh, föddes 1944, är inte minst känd för sina ingående och hyllade nära 100 dokumentärer. Han är reporter och producent på Sveriges Television.

Ekdahl & Bagge Big Band bildades 2014 och består av de mest framstående jazzmusikerna i Sverige. Bandets repertoar är mest en samling av kompositioner signerade bandets medlemmar främst Per Ekdahl, Carl Bagge och Martin Sjöstedt.

Jan Lundgren presenteras tillsammans med Nils Landgren.

Concert Host