Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Peter Asplund – trumpet, vocals
Claus Sörensen – musical director, lead sax

Saxophone:
Ludvig Samuelsson
Janne Klep
Tobias Sandén
Niklas Vennerqvist
Trumpet:
Jocke Wickström
Hans Wiklund
Carl Lindecrantz
Johan Elmqvist
Trombone:
Stefan Wikström
Calle Lindberg
Åke Letandersson
Magnus Klügel
Rhythm section:
Anders Apell – guitar
Pete Rogers – piano
Edvin Elmersson – bass
Pelle Trazan Jonasson – drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Asplund och XL Big Band var allra första nummer på Ystad Sweden Jazz Festival 2010. När den tionde jazzfestivalen rullar igång är de tillbaka. XL Big Band är en känslig orkester som utöver att vara manege för trapetsartister kan balansera på egen lina. Inget kunde passa bättre när Peter Asplund är trapetskonstnären som kan åstadkomma nyanser från pianissimo till fortissimo med samma precision.

Peter Asplund, född 1969, är jazztrumpetare, sångare och kompositör. Han är välkänd inte minst för sitt kvartettsamarbete, Peter Asplund Quartet, med Jacob Karlzon, Hans Andersson och Johan Löfcrantz. Han har spelat på klubbar, konserthus och festivaler världen över. Peter Asplund har spelat in åtta egna album, nominerats till en Grammis och fått Gyllene skivan två gånger.

XL Big Band bildades 1980 i Kristianstad. Storbandet har utöver samarbetet med Peter Asplund spelat med bland andra Nils Landgren, Vivian Buczek och Isabella Lundgren och turnerat i Europa och USA. Musikalisk ledare och mannen bakom bandets unika sound är Claus Sörensen. XL Big Band har spelat in ett tiotal album.

Konsertvärd/Concert host:

Buy Tickets!
Ystad Sweden Jazz Festival