Laddar Evenemang

Sammy Rimington (UK) – clarinet, saxophone, flute, vocals
Philippe de Smet (BE) – trombone
Emile van Pelt (NL) – piano
Wouter Nouwens (NL) – banjo, guitar
Gregory Boyd (US/DK) – drums, vocals

Sammy Rimington är ett välbekant namn för dem som gillar New Orleans-musik. Han har gjort en lång rad konserter runt om i landet och spelat med flera svenska jazzmusiker i sin ensemble genom åren, bland andra Lars Ivar Edegran och Sven Ståhlberg. Att spela på jazzfestivalen är dessutom som att komma hem för Sammy Rimington: hustrun Louise kommer från Ystad. Denna internationella ensemble representerar det kanske allra bästa i genren. Sammy Rimington var länge medlem i Chris Barber Band och har gjort över trehundra inspelningar. Han har uppträtt med Henry ”Red” Allen, Jim Robinson, ”Kid” Thomas Valentine, Thomas Jefferson, John Lewis, Trummy Young för att nämna några få av många och blev tidigt inspirerad av George Lewis och Captain John Handy. Sammy Rimington har varit professionellt verksam sedan 1960.

Philippe de Smet är en ledande trombonist i New Orleans-stilen. Han har varit aktiv sedan 1970. Inspirerad av Edward ”Kid” Ory och Jim Robinson har han gjort många inspelningar med framstående New Orleans-musiker och framträder regelbundet med Sammy Rimington.

Emile van Pelt är musiker i New Orleans-stil, inspirerad av legendarer som ”Sweet Emma” Barrett, Dr. John och Ray Charles. Han har varit medlem i nederländska La Vida band i 25 år och är ordinarie pianist med Sammy Rimingtons band.

Wouter Nouwens och Gregory Boyd är båda framstående representanter för genren och ordinarie medlemmar i bandet.