Laddar Evenemang
Sara Ahlcrona – vocals
Anna Pauline Andersson – vocals
Mirjam Ekespong – vocals
Mårten Lundgren – trumpet, flügelhorn
Mats Nilsson – piano
Kristian Rimshult – bass
Pelle Trazan Jonasson – drum
Martin Berggren Trio
Martin Berggren – piano
David Andersson – bass
Andreas Baw – drums

Vokaltrion Miss Sway har en sammansvetsad klang och utstrålning som når långt. Sångarglädjen är stor och de tre medlemmarna har hjärtligt roligt på scen. Med järnkoll genomför de sitt program som ibland bjuder på hisnande avancerade arrangemang. Klassiker ur The Andrews Sisters repertoar samsas med arrangemang ur The Great American Songbook.

Sara Ahlcrona, med en underbart vacker och fängslande röst, sticker ut bland jazzsångerskorna i Skåne. Hon har fått Harry Arnold-stipendiet, och hennes debut-cd, Som en vind från 2007, har spelats flitigt i lokalradion.

Anna Pauline Andersson har blivit jazzklubbarnas och musikernas favoritvokalist. Den senaste skivan, kritikerrosade Give Me Time, följdes av en internationell turné.

Mirjam Ekespong är även bildkonstnär och kompositör. Hennes låtar hörs på SaliBambras senaste album, som musikmagasinet Lira listade som en av 2017 års tio bästa jazzplattor.

Mårten Lundgren började som professionell musiker i Stockholm 1992. Han har spelat med bland andra Arne Domnérus och Ronnie Gardiner. Numera bor han i Malmö och är verksam i både Danmark och Sverige.

Martin Berggren Trio inleder vipeftermiddagen. Martin Berggren, pianist, arrangör och kompositör, har samarbetat med musiker runtom i världen i internationella tvärkonstnärliga projekt.

Årets vipkonsert arrangeras i första hand för festivalens sponsorer och Yazzfestivalens vänner.