/Jazz Artists
Jazz Artists 2017-08-10T10:26:08+02:00

Jazzkonstnär 2017

Owe Gustafson
Owe GustafsonJazzkonstnär 2017
Konstnären, illustratören, filmtecknaren, den grafiske formgivaren och författaren Owe Gustafson är känd för de allra flesta för animationerna till Fem myror är fler än fyra elefanter.
Hur många har inte lärt sig läsa och skriva tack vare dem? När Sveriges Television firade 60 år 2016, utsågs myrorna och elefanterna till tidernas mest populära barnprogram.
Under decennier var Owe verksam som illustratör på DN. Som konstnär har han ställt ut från New York i väst till Tokyo i öst. Årets jazzposter med den svängiga blå elefanten heter Tunggung.

Jazzkonstnär 2015 & 2016

Lasse Åberg
Lasse ÅbergJazzkonstnär 2015
Allmänpraktiserande kreatör. Hans liv är enligt egen utsago ett vuxendagis där han ritar, målar, sjunger och tar enstaka tupplurar.

Jazzkonstnär 2013

Ardy Strüwer
Ardy StrüwerJazzkonstnär 2014
Färgstarka Ardy Strüwer föddes på Java, växte upp och utbildade sig på Kungliga Konstakademien i Haag, kom till Sverige för fortsatta studierna på Kungliga Konstakademien i Stockholm och har arbetat på kända ateljéer i Paris och New York.

”Att vara målare är att fungera som optisk författare, säger Ardy. Att måla är att tala ögonens språk och att betrakta målningen är att läsa i form och färg. Man kan se på konst med tre ögon; sina egna och hjärtat.” Ardy är multikonstnär, manusförfattare, humorist, musiker med jazz och funk i ådrorna men mest en målare med explosiv palett.

Ystad Sweden Jazz Festival