Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
AdamBaldych & HelgeLienTrio Photo: Gregor Hohenberg

AdamBaldych & HelgeLienTrio Photo: Gregor Hohenberg

Adam Bałdych (PL) – violin
Helge Lien (NO) – piano
Frøde Berg (NO) – bass
Per Oddvar Johansen (NO) – drums

Förra året med Adam Bałdych var en stor succé och gav så mycket att vi gör en ny konsert med honom i ett annat sammanhang. Nu med Helge Lien Trio från Norge. 2015 släppte han med gruppen CDn ”Bridges”. Inspirationskällor förutom jazztraditionen är polsk och norsk folkmusik och en del modern pop. Det här blir spännande och vackert.

Adam Bałdych föddes 1986 i Gorzów Wielkopolski, Polen. Efter skolgång i musikskola i hemstaden började han uppträda internationellt när han var 16 år. Det blev turnéer till Tyskland, Ungern, Serbien, Indonesien, USA. Från att ha betraktats som ett underbarn har han nu utvecklats till en av de mest intressanta jazzviolinisterna i Europa. Han har examen från Karol Szymanowski Musikakademi. Adam Bałdychs album ”Imaginary Room”, som bildade grunden för 2015 års konsert i Ystad öppnade dörrarna till de viktigaste jazzfestivalerna i Europa; Montreux, London och Ystad. Adam har samarbetat med bland annat Nils Landgren och NDR Big Band.

Helge Lien föddes 1975 i Moelv i Norge. Han har studerat vid Musikaliska Akademin i Oslo. Han ses som en av Norges främsta jazzpianister och har nu ett tjugotal album utgivna både som solo och i olika konstellationer. Helge Lien Trio har givit ut 7 album och gjort oräkneliga framträdanden med lysande recensioner.

Frøde Berg och Per Oddvar Johansen hör till eliten bland jazzmusiker i Norge.

 

Konsertvärd/Concert Host

P10-Polska-Institutet-logo-

buy-tickets-button100-se

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen