Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Al Foster (US) – drums
Freddie Hendrix (US) – trumpet
Mike DiRubbo (US) – alto sax
Adam Birnbaum (US) – piano
Doug Weiss (US) – bass
Den klassiska bebopkvintetten tar plats ovanför orkesterdiket. Hyllningen till Charlie Parker är en rättmätig manifestation, ty hans insats i jazzens kungalängd kan inte nog betonas. Kanske man kan säga så här: Baserat på swing-erans finurliga aktörers insatser kom Parker och hans medmusiker och la in en effektiv överväxel. Hursomhelst blir det nu fest för oss som avgudar Charlie Parker och aldrig kan lyssna oss trötta på hans fiffiga kompositioner.
Al Foster, en lysande trummis och bandledare, föddes 1943 och är uppvuxen i New York. Med stöd av sin far, som var basist fick han sitt första trumset som tioåring. Tidiga influenser kom genom Max Roach och vid mötet med Sonny Rollins. Han arbetade med Hugh Masekela 1960 och från 1972 med Miles Davis i två långa sejourer, till hans död 1991, med turnéer och skivinspelningar. Listan över jazzmusiker som Al Foster arbetat med är lång; Freddie Hubbard, Sonny Rollins, Herbie Hancock, Dave Holland, Joe Lovano, Chick Corea, Bill Evans, John Scofield, Gil Evans, Sting, John McLaughlin, Ron Carter, Ray Brown och Dexter Gordon är bara några.
Freddie Hendrix har under de senaste två decennierna blivit en av de mest efterfrågade trumpetarna. Hans kapacitet har medfört samarbeten med Count Basie Orchestra, Aretha Franklin och Stevie Wonder. Freddie Hendrix fullföljer en tradition i Freddie Hubbards och Clifford Browns anda. Lika hemma i känsliga ballader som ösiga låtar i hypersnabba tempi.
Mike DiRubbo som föddes 1970 är en ofta hörd musiker på klubbarna i New York. Han har även flitigt förekommit på festivaler runt om i världen. Bemannad med en fil. kand. i musikvetenskap har han nu samarbetat med bl. a. Harold Mabern.
Adam Birnbaum och Doug Weiss har båda gett ut flera album är väl etablerade i New Yorks jazzvärld. Båda har även varit flitiga festivalmusiker.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen