Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Alice Hernqvist – piano
Karin Regnander – vocals
Ellen Pettersson – trumpet
Isa Savbrant – bass
Mario Ochoa – drums

Gratis / Free admission

Alice Hernqvist Kvintett är ett malmöbaserat band vars medlemmar träffades via studier på Musikhögskolan. Trots den vanliga sättningen strävar musikerna mot att sudda ut de stereotypiska instrumentrollerna och gränserna mellan komp och melodi.
Medlemmarna spelar olika melodiska stämmor som blandas samman och tillsammans skapar en helhet och en öppen plattform för gemensam improvisation. Musiken kompletteras och färgas av egenskrivna svenska texter.

Alice Hernqvist är från början en klassiskt skolad pianist som först i de sena tonåren
hittade fram till jazzmusiken, vilken nu har blivit hennes passion. I Alice Hernqvists musik blandas dessa två världar. Med rötter i den traditionella jazzen och inspiration från nordisk jazz och ECM Records, använder hon sig av melodiska uppbyggnader, strukturer och motstämmor som på många sätt kan liknas vid dem från klassisk musik i sina kompositioner.

Kvintettens medlemmar befinner sig på olika ställen och i olika faser efter eller under sin utbildning. Deras individuella erfarenheter och röster samverkar för att bilda soundet som är Alice Hernqvist Kvintett.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen