Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Jan Sigurd – piano, vocals
Anna-Lena Brundin – vocals
Erik Tengholm – trumpet
Anders Chico Lindvall – guitar
Lasse Lundström – bass

”Chet Baker Night” är Anna-Lena Brundins och Jan Sigurds hyllning till en legendarisk jazzprofil som i år skulle ha fyllt 90. Den amerikanske trumpetaren och sångaren Chet Baker dog tragiskt 1988 då han föll från ett fönster på tredje våningen av ett hotell i Amsterdam.

I konserten varvas sånger ur ”Chet Baker Sings”-katalogen med scener ur hans liv. Berättelserna kastar ljus över Chet Bakers syn på tillvaron och världen och ger kanske svar på en del frågor: Vad var viktigast för honom? Vad var det som egentligen hände med hans hund? Hur lärde han sig flytande italienska?

I konserten medverkar, förutom Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd, den unge trumpetaren Erik Tengholm från Uppsala, gitarristen Anders Chico Lindvall, som har en egen konsert på jazzfestivalen i Ystad (se sidan 4) och basisten Lasse Lundström, som spelade med Chet Baker på Fasching i Stockholm 1985.

Anna-Lena Brundins och Jan Sigurds senaste album ”Chet Baker Land” (2020) innehåller många av de sånger som förknippas med hans skira, lyriska trumpetton och spröda sång.

– Vi älskar hans musik och är fascinerade av hans liv. Det blir en blandad kompott av låtar, berättelser och prat, säger Jan Sigurd.
– Det blir en del humor också. I det som är tragiskt ligger ofta mycket humor, säger Anna-Lena Brundin.” – Intervju i Helsingborgs Dagblad (20/6 2019)

Biljetter/Tickets: Info Solhällan Facebook 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen