Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Biljett/Ticket

Anders Jormin – bass
Lena Willemark – vocals, fiddle
Karin Nakagawa (JP) – 25-string koto

Projektet ”Trees of Light”, är ett fascinerande musikaliskt möte mellan tre profilerade musiker med hemvist i jazz och improvisation, svensk folkmusik respektive japansk klassisk tradition.

Kontrabasisten och kompositören Anders Jormin hör till Sveriges mest framstående musiker inom jazz och improviserad musik. Han är professor i improvisation vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet, och har spelat med flera stora namn inom jazzen, bland andra Charles Lloyd, Tomasz Stańko och Bobo Stenson.

Lena Willemark, sångare, riksspelman och kompositör, är en av Sveriges främsta folkmusiker. Hon kommer från Älvdalen, norr om Siljan i Dalarna, och sjunger ofta på älvdalska, en dialekt med rötter i fornnordiska som talas av uppemot tretusen personer. Älvdalska betraktas av många språkforskare som ett eget nordiskt språk. Lena Willemark är en av älvdalskans ambassadörer och i ”Trees of Light” framför hon tonsatta älvdalska dikter. Träd av ljus, som i ”Trees of Light”, heter på älvdalska Lyöstraini.

Karin Nakagawa är en framstående kotospelare och en virtuos på tjugofemsträngad koto. Hon har introducerat såväl det traditionella japanska stränginstrumentet som en japansk klassisk musiktradition i flera framgångsrika internationella samarbeten med musiker inom folkmusik, jazz och samtida musik.

Trion inledde sitt samarbete 2013 och turnerade i Skandinavien och Japan innan debutalbumet ”Trees of Light” släpptes 2015. Det mycket hyllade albumet resulterade i en svensk Grammis och flera andra utmärkelser. På sitt andra album, ”Poems for Orchestra” (2019), som innehåller kompositioner och arrangemang av Anders Jormin, spelar trion tillsammans med ett storband. Ett tredje album är planerat och under produktion!

Konsertvärd/Concert Host

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen