Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Andreas Schaerer (CH) – vocals & mouth percussion
Luciano Biondini (IT) – accordion
Kalle Kalima (FI/DE) – guitar
Lucas Niggli (CH) –drums

Världsmusik, kan det vara en beskrivning av denna udda och märkligt förtjusande ensembles musik? Den är i sanning svår att definiera, ena stunden är den ett rytmiskt myller som påminner om afrikansk folklore för att i nästa hysa en antydan till finsk tango. Kontrasterna binds ihop av Andreas Schaerers stämma, som tycks komma från en okänd punkt i rummet. Han tänjer och använder hela sitt omfångsrika register från ett klagande till utrop av extatisk lyster. Sedan använder han sina resurser för att åstadkomma akrobatiskt rytmiska accenter – oefterhärmligt. Efter en vacker balladinledning uppstår plötsligt kontrapunktisk duett med ensamt dragspel i slingrande figurer. Det är andlöst spännande. Konsertens rubrik är bandets namn. Det senaste albumet kom i februari i år.

Andreas Schaerer föddes i Schweiz 1976. Han växte upp i kantonen Valais och flyttade så småningom till Bern. I sin ungdom experimenterade han med bandspelare för att åstadkomma kompositioner såsom Duo för symaskin och munspel. Senare tog han plats i ett punkband som gitarrist. Efter två långvariga exkursioner i Syd- och Centralamerika inledde han sångstudier vid Konstuniversitetet i Bern. Efter examen grundade han 2007 Jazzwerkstatt Bern. Andreas Schaerer är en mycket efterfrågad artist och behärskar många sångtekniker från talsång till operakoloratur. Han har bland annat samarbetat med Bobby McFerrin och Michael Wollny samt turnerat över stora delar av världen. Han leder nu en grupp kallad Hildegard Lernt Fliegen som vunnit pris i Schweiz.

Luciano Biondini är född 1971 och använder sitt dragspel både till jazz och folkmusik. Han medverkar i dussinet album och är även kompositör. Luciano Biondini är rikligt prisbelönad och har samarbetat med bland andra Enrico Rava.

Kalle Kalima föddes 1973 i Helsingfors. Han har utbildning från Sibeliusakademin i Helsingfors och Hanns Eisler-konservatoriet i Berlin. Han har bland annat samarbetat med trumpetaren Tomasz Stańko och kompositören Simon Stockhausen.

Lucas Niggli föddes 1968 I Kamerun. Sex år gammal flyttade familjen till Schweiz. Slagverk har varit hans stora intresse sedan barndomen. Han har medverkat i ett sextiotal album och turnerat över världen.

Konsertvärd

 

 

 

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen