Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Avishai Cohen (IL) – trumpet

Trumpet:
Lennart Grahn
Samuel Olsson
Robin Rydqvist
Jan Eliasson
Trombone:
Niclas Rydh
Christer Olofsson
Hanne Småvik
Ingrid Utne
Saxophone and woodwind:
Joakim Rolandsson
Martin Svanström
Björn Cedegren
Mikael Karlsson
Alberto Pinton
Rhythm section:
Stefan Wingefors – piano
Yasuhito Mori – bass
Göran Kroon – drums

Vad är musicerande om inte möten? Här, i en av jazzfestivalens intressantaste konserter, möter en utåtriktad orkester, som gärna citerar Håkan Hellström med hjälp av vokalgruppen Solala, en strävsam och allvarsam solist. Kontrasterande komponenter. Avishai Cohen är en fascinerande instrumentalist som utforskar sitt inre landskap. Att hitta in dit ställer krav på oss lyssnare. I en musikalisk labyrint får vi leta oss fram. Väl i dess mittpunkt blir vi belönade med medaljer av ädlaste slag. Vad vore jazzen om det inte fanns artister som vågade utmana konventionerna? Det är ju i just konventionerna som genren tar sitt avstamp, i protest mot dem eller som en spegling av dem.

Avishai Cohen är född 1978 i Tel Aviv, Israel, i en musikerfamilj. Han började tidigt ta trumpetlektioner. Vid tio spelade han i ett storband och som tonåring turnerade han med Israels symfoniorkester. Därefter gick han på Berklee College of Music i Boston. Nyutexaminerad, och efter en hedervärd placering i en Thelonious Monk-tävling 1997, flyttade han till New York. Hans första album, med titeln The Trumpet Player, kom 2003. Det senaste, från 2017, heter Cross My Palm With Silver.

Bohuslän Big Band är ett storband som har gästat jazzfestivalen flera ganger. Bandets spektakulära produktioner har tänjt på gränserna för vad som är möjligt att rymma i ett storband och resultaten har lett till en musikaliskt häftig mix där ingen lämnas oberörd. Här ryms energifylld, svängig musik som till exempel James Brown eller Thad Jones men även det återhållsamma och vackra i Kurt Weill och Cole Porter.

Konsertvärd/Concert Host

 

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen