Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Bernt Rosengren Q Photo: Tommy Liljegren

Bernt Rosengren Q Photo: Tommy Liljegren

Christina von Bülow    Altsax
Bernt Rosengren   Tenorsax

7-Aug-11-Bulow

Christina von Bülow Photo: Stephan Freiheit

Stefan Gustafson   Piano
Hans Backenroth   Bas
Bengt Stark    Trummor

Två saxar och en liten orkester möts på gården och lyfter begreppet ”gårdsmusikanter” till en helt ny nivå. Vi träffar en del av den svenska och danska eliten bland jazzmusiker. En mycket spännande upplevelse väntar oss när vi får se och höra dessa två rörblåsare komplettera vandra både instrumentellt och stillmässigt.”

Bernt Rosengren räknas som en av de största inom svensk jazz någonsin. Han debuterade tidigt; redan som 17-åring spelade han med Ungdomsorkestern på Newportfestivalen. Bernt har genom åren samarbetat med bland annat Lars Gullin, Doug Raney, Don Cherry. Han har senare också lagt mycket fokus på sin egen kvartett, sitt storband och Hans Backenroth Quartet.

Christina von Bülow, dotter till legendariske gitarristen Fritz von Bülow, kom i kontakt med jazzen i tidiga år och är idag själv en stor profil i Danmarks jazzliv. Efter utbildning på Det Rytmiske Musikkonservatorium i Köpenhamn, lektioner av Stan Getz och Lee Konitz har Christina lett egna grupper och även spelat med Doug Raney, Horace Parlan, Jesper Lundgaard med flera.

Stefan Gustafson studerade både piano och trumpet vid KMH i Stockholm och är en av Sveriges stora pianoprofiler.

Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta basister och har genom åren arbetat med ”alla”. Välkommen tillbaka till Ystad!

Bengt Stark tillhör eliten av våra jazztrumslagare och har spelat med de flesta inom svensk jazz men också med många internationella musiker.

 

Konsertvärd/Concert Host

P28-Michelsens1933-150buy-tickets-button100-se

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen