Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

5-Aug-21.30-Bob-Dorough-w

anita-wardell-3Anita Wardell – vocal
Sven-Erik Lundeqvist – piano
Mårten Lundgren – trumpet
Helle Marstrand (DK) – bass

En överraskningarnas sångerska är hon Anita Wardell som vågar i känsliga och innerliga ballader släppa loss skatsong. Inte illa, och hon gör det med en lätthet och med bibehållen värme. Tillsammans med en skara musiker, gräddan bland svenska/danska unga jazzikoner och i sällskap av Bob Doroughs musik kan vi utlova en konsert som lämnar få oberörda.
Anita är född i Guildford, Surrey i England. Hon flyttade som liten med familjen till Australien där hon växte upp. Tidiga ungdomen tillbringade hon med Rodgers, Hammerstein och Cole Porters klassiker. I familjens gömmor fanns en hel del storbandsmusik som Anita girigt tog in. Senare, i tonåren lyssnade hon mycket på Clifford Brown, Miles Davis and Charlie Parker, fick på så sätt kontakt med den moderna jazzens komplexitet. Så landade Ella Fitzgerald, Mark Murphy och Carmen McRae hos henne med den vokala jazzen.
1995 kom Anitas första album Why do you Cry med pianisten Liam Noble. 1998 gav hon ut Straight Ahead med Jason Rebello.Hennes samarbete med Robin Aspland resulterade i Until the Stars Fade 2001. The Guardian skrev entusiastiskt “a model of the Jazz singer’s art”.
Så håller det på och Anita Wardell har nu ytterligare flera album utgivna. Senaste The Road som kom ut 2013.
Hon har blivit flerfaldigt prisbelönad och 2013 vann hon Best Vocalist category i the British Jazz Awards. En njutningsfylld upplevelse finns på Spotify med hennes tolkning av Wardel Greys solo i Twisted.

 

Konsertvärd/Consert Host

P20-Ystadbostader-wbuy-tickets-button100-se

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen