Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Cæcilie Norby (DK) – vocals
Anke Helfrich (DE) – piano
Nicole Johänntgen (CH) – saxophone
Hildegunn Øiseth (NO) – trumpet
Lisa Wulff (DE) – bass
Dorota Piotrowska (PL) – drums

Kvinnorna i jazzen hyllas i en musikalisk konstutställning av sällsynt bredd. I januari i år släppte sångerskan Cæcilie Norby sitt album ”Sisters in Jazz”, där hon samlat medmusiker i en europeisk ensemble. Flera av musikerna är välkända för Ystadspubliken. Repertoaren är hämtad från kvinnliga kompositörer, till exempel Joni Mitchell och Nina Simone. Cæcilie Norby har själv bidragit. Somt är röj, somt är känsligt och poetiskt, och somt är tunggung i sexåttondelstakt. Cæcilie Norbys plastiska röst med enastående tonomfång har hittat en orkester att smälta samman med.

Cæcilie Norby har en imponerande karriär med nedslag inom klassisk musik, pop, rock och jazz. Sedan 90-talet har jazzen varit dominerande genre för henne. Våren 1995 släpptes albumet ”Cæcilie Norby”, på vilket bland andra Chick Corea och Randy Brecker medverkade. Tillsammans med maken Lars Danielsson skrev hon 2012 musiken till ett nordiskt teaterprojekt – ”Bastard”. Cæcilie Norby har fått flera utmärkelser. Hon sjöng senast på jazzfestivalen i Ystad 2013.

Anke Helfrich är en av Tysklands ledande jazzpianister. Nicole Johänntgen har besökt Ystad flera gånger, bland annat med sitt projekt SOFIA 2017. Hildegunn Øiseth, född i Norge, har bland annat spelat i Bohuslän Big Band. Lisa Wulff har samarbetat med bland andra Nils Landgren och Wolfgang Haffner. Hon spelade med sin egen kvartett på jazzfestivalen 2017. Dorota Piotrowska är född i Polen och bosatt i New York. Alla är efterfrågade musiker som turnerar i hela världen.

Buy Tickets!

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen