Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Biljett/Ticket

Caroline Henderson Vocals
Nikolaj Hess
Daniel Franck Bass
Mikkel Hess Drums

Det är första gången som den danska superstjärnan Caroline Henderson medverkar på jazzfestivalen i Ystad! Jazzsångerskan föddes i Stockholm, växte upp i Philadelphia, New York och Paris och flyttade till Köpenhamn 1983. Som tonåring var hon vokalist i olika jazzband. Hon slog igenom i Danmark 1989 i det framgångsrika popbandet Ray Dee Oh där hon och Maria Bramsen var vokalister.

Solokarriären inleddes med det mångfaldigt prisbelönta albumet ”Cinemataztic” (1995), som genremässigt kan karakteriseras som pop, triphop och jazz. Sammantaget har Caroline Henderson gett ut tretton studioalbum som soloartist och hittills belönats med åtta danska musikpriser.

Caroline Henderson är också skådespelare och har medverkat i såväl scenuppsättningar som inspelningar. Hon hade en roll i den spanska filmen ”Tuya siempre” (”Always Yours”; 2007) som tog hem tre priser vid filmfestivalen I Málaga, spelade en av huvudrollerna i det Pulitzerprisvinnande dramat ”Disgraced” på Betty Nansen Teatret i Köpenhamn hösten 2017 och medverkar i den rykande aktuella uppföljaren till tv-serien ”Vikings”: ”Vikings: Valhalla”.

Vid flera tillfällen har Caroline Henderson representerat sitt hemland i officiella sammanhang. År 2010 belönades hon med Dannebrogordens riddarkors för sina insatser för Danmark.

Förra året släppte Caroline Henderson sitt första soloalbum på danska: ”Den danske sang …”.

I ett citat på carolinehenderson.com reflekterar den danska superstjärnan över sin musikaliska karriär: “De senaste femton–tjugo åren har jag kunnat göra saker jag alltid har drömt om. Jag skriver mitt eget material, jag är min egen producent och jag arbetar med människor som låter mig utmana mig själv …”

Konsertvärd/Concert Host

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen