Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Biljett/Ticket

Cecilia Persson – piano, composition
Cennet Jönsson – saxophone, clarinet, composition

Tobias Wiklund – trumpet, flugelhorn
Lisa Långbacka – accordion
Thommy Andersson – bass
Lisbeth Diers (DK) – drums

Ystad Sweden Jazz Festival och Musik i Syd presenterar ett nytt musikaliskt samarbete mellan musiker med lång erfarenhet av folkmusik, jazz och fri improvisation. Gruppen leds av pianisten Cecilia Persson och saxofonisten Cennet Jönsson. Musiken som framförs är en specialbeställning för denna konsert på Ystad Sweden Jazz Festival.

Cecilia Persson, pianist och tonsättare som belönats med många stipendier och priser, grundade gruppen Paavo tillsammans med Sofia Jernberg. Hon spelar i ensembler både i Sverige och utomlands, bland andra Lina Nyberg Band, och har varit huskompositör hos Norrbotten Big Band. Om samarbetet med Cennet Jönsson säger Cecilia Persson:

”Ser oerhört mycket fram emot att få samarbeta med Cennet då han är en stor musikalisk förebild för mig. Vi har gemensamt valt ut musiker till projektet för deras starkt personliga och musikaliska uttryck, och för att vi tror att vi tillsammans kan framföra vår musik på allra bästa vis.”

Cennet Jönsson, sopran- och tenorsaxofonist samt basklarinettist, startade Cennet Jönsson Group 2001. Han spelar också i den svensk-danska trion Cenlistho med slagverkaren Lisbeth Diers och basisten Thommy Andersson, som båda medverkar i detta unika festivalsamarbete. Cennet Jönsson har varit kompositör, arrangör och solist i Tolvan Big Band sedan 1981 och har spelat med många av jazzvärldens största, såsom Dizzy Gillespie, David Liebman och Michael Brecker.

Missa inte detta tillfälle att uppleva ett uruppförande och en scenpremiär med en ny superjazzgrupp!

Konsertvärd/Concert Host

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen