Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Ingrid Jensen (CA/US) – trumpet
Sofie Norling – vocals
Maggi Olin – piano
David Carlsson – bass
Michala Østergaard-Nielsen (DK) – drums

Änglalikt och brutalt har denna grupp fått som omdöme i All About Jazz med tillägget ändå bekvämt i sammanfattningen. En poetisk ådra ligger som en röd(!) tråd genom gruppens produktion. David’s Angels erkänner inga genregränser och hämtar inspiration från jazz, rock och avantgarde.

Våren 2016 gjorde David’s Angels en mycket väl mottagen turné med Grammybelönade trumpetaren Ingrid Jensen. I samband med detta spelades ny musik in till ett tredje album som släpps i år. Lyssna gärna på When It Starts, från albumet med samma namn, med Sofie Norlings uttrycksfulla stämma i ett återhållet men aggressivt arrangemang.

Ingrid Jensen har sin utbildning från Berklee College of Music och tog sin examen 1989. Hon föddes i Vancouver, Kanada tillbringade efter utbildningen tidiga 90-talet i Österrike och Linz som professor (den yngsta genom tiderna) vid Brucknerkonservatoriet.

Tillbaka i Nordamerika, nu bosatt i New York, har hon fortsatt att undervisa vid olika lärosäten. Ingrid Jensens meritlista är minst sagt imponerande och inkluderar samarbeten med bl. a. Clark Terry, Lionel Hampton och Håkan Hardenberger. Hon Anses som en av de mest begåvade trumpetarna i sin generation.

Medlemmarna i David’s Angels är alla välmeriterade och efterfrågade med imponerande erfarenheter.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen