Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Deborah Brown (US) – vocals
Sylwester Ostrowski (PL) – tenor sax
Rob Bargad (US/AT) – piano
Essiet Okon Essiet (US) – bass
Newman Taylor Baker (US) – drums
NFM Leopoldinum Strings (PL) – 20-musician chamber orchestra

En av de mest spännande konserterna under festivalen får vi uppleva när Deborah Brown hyllar Ella Fitzgerald som skulle fyllt 100 år i år. Till sin hjälp har hon Sylwester Ostrowski och de tjugo stråkarna i Leopoldinum kammarorkester från Wrocław i Polen. Två världar förenas här. Lyssna gärna på How Deep is the Ocean från CDn Kansas City Here I Come. 2015 genomförde Deborah Brown och Sylwester Ostrowski, med hennes kvartett, en konsert vid European Music Fair i Warsawa. Det blev en strålande succé som småningom resulterade i CDn ovan. Den släpptes i november 2016.

Deborah Brown har världen som arbetsplats. Med konserter i fler än 50 länder har hon uppträtt på nattklubbar, festivaler, i radio och TV. Deborah Brown har 16 album bakom sig som ledare och ytterligare ett stort antal andra där hon medverkar. En jazzälskande far med vurm för Charlie Parker gav henne intåg i genren. Otaliga medmusiker och grupper har passerat revy som Clark Terry, Horace Parlan, Red Mitchell, Ed Thigpen, Benny Bailey, “Toots” Thielemans, Kenny Drew, Lee Konitz för att nämna några.

Sylwester Ostrowski föddes i Polen. Han är saxofonist, producent och flerfaldigt prisbelönad. År 2000 efter att ha gått ut musikgymnasiet stannade han i Stetin och medverkade där till den kulturella utvecklingen i staden vid sidan av sin musikaliska förkovran. Resultatet av hans ansträngningar blev 2010 den första konstakademin i Stetin. Så har det pågått och han ser sin tid som delad mellan att vara musiker och kulturaktivist.

Rob Bargad studerade för Kenny Barron vid Rutger University. Han flyttade till New York 1984. Lite senare ingick han i Lionel Hamptons orkester med omfattande turnéer i världen. 1991 blev han en del av Nat Adderley Quintet, och stannade där i åtta år.
Essiet Okon Essiet och Newman Taylor Baker är båda framstående musiker med imponerande erfarenheter.

NFM Leopoldinum kammarorkester bildades redan 1978 och har utvecklats till en av Europas främsta kammarensembler.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen