Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Jakob Bro (DK) – guitar
Palle Mikkelborg (DK) – trumpet
Jorge Rossy (DK) – drums

Kritikerrosade albumet ”Returnings” bildar stommen i denna konsert, präglad av lågmäld meditation. S:ta Maria kyrka är den perfekta inramningen. Här får själen ro. Sinnena öppnas och för ett konsertögonblick är det som om universums expansion hejdar sig när denna underbara trio spelar sina vackert formulerade kompositioner. Musikalisk magi.

Jakob Bro, född 1978, har studerat i Köpenhamn, Boston och New York. Han har spelat in femton album med bland andra Lee Konitz och Kurt Rosenwinkel, turnerat över stora delar av världen och fått många priser.

Palle Mikkelborg, född 1941, har spelat professionellt sedan 1960 och har en dominerande roll inom den internationella progressiva jazzen. Han har spelat in flera album, bland annat med Gil Evans och Miles Davis, och belönats med flera priser.

Jorge Rossy, född 1964 i Spanien, har en omfattande karriär också som pianist. 1989 började han studera på Berklee och i New York spelade han med bland andra basisten Avishai Cohen. Han har också samarbetat med Lee Konitz och Joe Lovano.

Konsertvärd/Concert Host

Buy Tickets!

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen