Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Eddi Reader (UK) – vocals

Woodwind:
Tommy Smith (UK) director
Martin Kershaw (UK)
Paul Towndrow (UK)
K Wiszniewski (UK)
Bill Fleming (UK)

Trumpet:
Tom Walsh (UK)
Tom Macniven (UK)
Lorne Cowieson (UK)

Trombone:
Chris Greive (AU)
Michael Owers (UK)

Rhythm section:
Steve Hamilton (UK) – piano
Alyn Cosker (UK) – drums
Calum Gourlay (UK) – bass

Eddi Reader är uppvuxen i Glasgow och Irvine i Skottland. Som ung flyttade hon till London och blev där kvickt en efterfrågad vokalist. Så småningom blev det samarbete med Annie Lennox och Eurythmics varefter Eddi återvände till Glasgow år 2001. År 2003 gav hon ut albumet Songs of Robert Burns och karriären tog ett stort steg upp. Albumet fick omfattande internationellt genomslag. Hennes album från 2009 Love Is The Way blev även det mycket uppmärksammat. Eddi Reader var ”Special Guest” vid The Scottish National Jazz Orchestra’s 20 års-jubileum 2015.

Tommy Smith har lett The Scottish National Jazz Orchestra sedan starten. Han är en av de främsta europeiska saxofonisterna i sin generation. Startade som 16-åring och fick snart stipendium till Berklee Collage of Music. Sedan dess har han givit ut tjugosex album som ledare, och samarbetat bl. a. med Chick Corea, Jack DeJohnette, Kenny Barron, Arild Andersen och John Scofield.

The Scottish National Jazz Orchestra har varit en omistlig del av den skotska jazzen i mer än tjugo år. Orkestern har bl. a. fokus på den skotska folkmusiken som är starkt färgad av den dramatiska historien. I historien är sjuttonhundratalspoeten Robert Burns en omistlig del. Han skrev bl. a. My love is like a red red rose som Evert Taube förvandlade till Min älskling du är som en ros. När Eddi Reader medverkade i orkesterns jubileumskonsert blev det en stor succé och ledde till omfattande turné bl. a. till Shetland och Orkneyöarna. Programmet som väsentligen är en kärlekshistoria kommer att ge oss hängiven poesi i ett mytologiskt och vildsint sammanhang. Orkestern utstrålar en vibrerande och uppfinningsrik stil som på ett vackert illustrerande sätt kommer att föra oss genom den skotska historien.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen