Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Lasse “Tigern” Åberg – vocals
Klasse “Little Arne” Möllberg – vocals
Janne “Zebran” Schaffer – guitar
Sebastian Rilton – vocals
Sophia Frisell – vocals
Oskar Nilsson – vocals
Linnea Rilton – vocals
Peter Ljung – keyboards
Jouni Hapaala  – percussion
Mårgan Höglund – drumsbuy-tickets-button100-se

Electric Banana Band – visst tänds det en liten gnista i varje öga eller sus i örat. Nu blir det fest för alla barn och stora med barnasinnet kvar. Bandet är en fortsättning och utvidgning av Trazan och Banarne med Lasse Åberg och Klasse Möllberg som SVT sände 1976-78. När bandet bildades 1980 och Janne Schaffer kom med blev det en strålande succé. De tre första albumen belönades med guldplattor och hitarna radades upp. Banankontakt, Alp-joddel, Zwampen… I regel är sångtexterna skrivna av Åberg och musiken av Schaffer. Under det sena 1990-talet hade gruppen en stor hit med låten Min Piraja Maja. Spetsa öronen och fånga in de underbart fiffiga texterna, eller skaffa Electric Banana Bands sångbok Zingalongtajm som gavs ut 2015.

Lars “Lasse” Åberg, föddes 1940 i Hofors. Grafisk designer, konstnär, filmregissör, manusförfattare, musiker och skådespelare. För många är Åberg kanske mest känd som rollfiguren Stig-Helmer Olsson i filmen Sällskapsresan med uppföljare. Just Sällskapsresan har setts av flest biobesökare i Sverige genom tiderna – över två miljoner. Som konstnär är han välkänd för sina pastischer med Musse Pigg-tema. Lasse Åberg var YSJF ambassadör och jazzartist 2015 och 2016 och har skapat affischerna till både festivalerna.

Jan “Janne” Schaffer, född 1945 i Stockholm, är en av Sveriges mest ansedda gitarrister och även kompositör. Han uppträder såväl som solist och med andra artister. Han förekommer såväl på scen som i studio. Janne Schaffer har medverkat på cirka 5000 inspelningar. Samarbetat bland andra med ABBA, Toto och Bob Marley samt en uppsjö av svenska artister, Björn J:son Lindh och Ted Gärdestad, för att nämna några.

Klas, “Klasse” Möllberg, föddes 1948 i Katrineholm. Förutom musiker och sångare är han även låtskrivare och skådespelare och han visade tidigt intresse för underhållning med hängiven publik ända sedan 18-årsåldern. Ett annat spår för Möllberg har varit utförsåkning. Med svensk, fransk och amerikansk skidlärarexamen har han arbetat i Mammoth Mountain, Californien. Andra spår har varit barnprogram som Hemlige Arne, Klasses frukostklubb och Klasses julkalender.


Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen