Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Elin Larsson – saxophone
Tini Thomsen (DE) – baritone saxophone
Susana Santos Silva (PT) – trumpet
Lisa Stick (DE) – trombone
Fanny Gunnarsson – piano
Ida Hvid (DK) – bass
Anne Paceo (FR) – drums

En konstellation av sju orkestermusiker med solistkapacitet har skapats för just denna festival. När man lyssnar på musikerna var för sig – avtryck finns det gott om – slås man av den stora spännvidden. I gruppen finns uttryck för avantgarde, vackra ballader, enkla visor, kraftfull och ösig musik. Musikerna förekommer i såväl små som stora ensembler och alla gör tydliga och intressanta insatser. Det här blir spännande!

Elin Larsson anses vara en av den svenska jazzscenens mest expressiva och intressanta saxofonister. Hon har vunnit flera utmärkelser, bland andra Lars Gullin-priset 2013. Förutom den egna kvintetten Elin Larsson Group hörs hon med flera andra, t ex Fire! Orchestra och Jazz Baltica All Star Big Band.

Tini Thomsen är även kompositör och passerar gärna gränser såväl musikaliskt som geografiskt. Hon är frilansmusiker i Tyskland och Nederländerna i olika sammanhang och har ett eget band som heter MaxSax.

Susana Santos Silva, bosatt i Porto, Portugal, är också kompositör och har de senaste åren uppmärksammats som en kommande stjärna inom samtida jazz och improviserad musik. Hon spelade i Ystad 2015 och hyllades i jazzmagasinet DownBeat.

Lisa Stick bor i Hamburg och är frilansmusiker. Hon är huvudsakligen inriktad på storband men har även egna band: en trio, tysk-svensk-finska kvintetten Flickstick och Hamburgbaserade gruppen Lisa Stick 7tett.

Fanny Gunnarsson är kompositör och bor i Malmö. Hon har bandet Fanny Gunnarsson Quartet och har spelat med bland andra Nils Landgren och Lina Nyberg. Med sin musik, och med albumutgivning, tillhör hon den nya generationen i Jazzsverige.

Ida Hvid är utbildad vid Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn och frilansande musiker. Hon förekommer i ett flertal jazzgrupper, från storband till trio och duo, och har prisbelönats för sin musik.

Anne Paceo är en eftersökt och prisbelönad ackompanjatör som spelat sedan 19-årsåldern. Nu har hon framträtt i 44 länder och spelat med bland andra Rhoda Scott och Michel Legrand. En rad kritikerrosade album finns i hennes bagage.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen