Laddar Evenemang

Elisabeth Melander – vocals
Fredrik Davidsson – trumpet
Inge Peterson Lindbäck – saxophone
Håkan Rydin – piano
Göran Schelin – bass
Lars Beijbom – drums

”Själfullhet, värme och känsla tillsammans med unik improvisationskonst” är Elisabeth Melanders programförklaring för gruppen Elisabeth Melander JazzAppear, där den ledande sångerskan samarbetar med några av Sveriges främsta jazzinstrumentalister.
Under en lång karriär har Elisabeth Melander sjungit med såväl mindre konstellationer som storband och framträtt på de förnämsta jazzscenerna och musikfestivalerna i landet. Sångerskan från Boden är också en mycket erfaren pedagog – och en pionjär inom högre musikutbildning. Hon skapade landets första sångutbildning med inriktning på jazz och rock, anställd av Musikhögskolan I Malmö. I dag är hon universitetslektor vid akademin och undervisar i sång, ensemble, improvisation och sångmetodik.
I JazzAppear finns samlad erfarenhet av imponerande mått. Pianisten Håkan Rydin har spelat med storheter som Thad Jones, David Liebman och Arne Domnérus. Inge Petersson Lindbäck har varit tenorsaxofonist i Tolvan Big Band sedan 1987. Trumpetaren Fredrik Davidsson, frilans sedan 1982, har turnerat över hela världen. Göran Schelin, vars karriär också sträcker sig över trettio år, är en mycket efterfrågad basist, kompositör och bandledare. Trumprofilen Lars Beijbom, slutligen, med det egna bandet Orchestra Six, har bland annat arbetat med sångerskorna Dionne Warwick.
Elisabeth Melanders senaste album, ”Reflections of a Voice”, kom 2017 och fick ett varmt mottagande.
”Det här är Elisabeth Melanders första skiva på några år, en skiva med massor av nyanser och energi, flera olika infallsvinklar samt ett spännande och omväxlande låtval, både vad gäller originalsånger och inlånade jazzstandards av bl a Chick Corea och Blossom Dearie.” – Stig Linderoth

Köp biljetter till konsert!

 

STÖD FESTIVALEN GENOM ATT KÖPA EN VIRTUELL BILJETT!

För varje konsert finns det en möjlighet att köpa en virtuellbiljett till de livestreamade konserterna.

Donationsbiljetter:
50 kr, 250 kr, 400 kr, 600 kr.
I biljetten för 600 kr ingår årets art poster av konstnär Karl Valve.
Uppge adress så skickar vi hem postern.
Köp din donationsbiljett här (ange antal biljetter i det grå fältet – default är 1):

[purchase_link id=”25643″ text=”Add to Cart/Lägg till i kundvagn” style=”button” color=”blue”]

Dela med er på våra sociala plattformar!

Titel

Till toppen