Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Biljett/Ticket

Emile Parisien (FR) – soprano sax
Julien Touéry (FR) – piano
Ivan Gélugne (FR) – double bass
Julien Loutelier (FR) – drums

Med Emile Parisien Quartet kommer den nya europeiska jazzen till Ystad! Det är inte för inte som den franske sopransaxofonisten Emile Parisien betraktas som en visionär i jazzvärlden. Tidningen Le Monde har kallat honom ”det bästa nytillskottet på länge inom europeisk jazz”.

Hans spelsätt manar fram jämförelser med tidigare mästare på instrumentet såsom Sidney Bechet, Steve Lacy och John Coltrane, och i brittiska The Times har han kallats ”Europas främste sopransaxofonist”.

Emile Parisien föddes i Cahors 1982. Han studerade musik på konservatoriet i Toulouse i slutet av 1990-talet och spelade under studieåren med framstående jazzpersonligheter som Christian McBride, Johnny Griffin och Bobby Hutcherson när de uppträdde på jazzfestivalen I Marciac. Han flyttade till Paris 2000 och 2004 bildade han sin första kvartett.

Emile Parisien har tilldelats två av Frankrikes viktigaste jazzutmärkelser: Prix Django Reinhardt 2012 och Victoires du Jazz 2014. År 2015 fick han tyska ECHO Jazz Award i kategorin bästa internationella ensemble, tillsammans med ackordeonisten Vincent Peirani, och 2017 I kategorin bästa internationella instrumentalist.

På det lovordade albumet ”Sfumato Live in Marciac” (2018) spelar Emile Parisien tillsammans med storheter som Wynton Marsalis, Joachim Kühn och Michel Portal.

Konserten bjuder på musik från det senaste albumet med Emile Parisien Quartet, ”Double Screening” (2019). Här blandas folklore och chanson med konstmusik och frijazz i ett flöde med virtuosa improvisationer.

Konsertvärd/Concert Host

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen