Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Gilbert Holmström – tenor sax
Magnus Broo – trumpet
Jonas Kullhammar – tenor/baritone sax
Mathias Landaeus – piano
Mattias Svensson – bass
Kresten Osgood (DK) – drums

Gilbert Holmström är känd för att han själv och gärna omger sig med musiker som skapar energifylld, själfull och expressionistisk jazz med avstamp i det amerikanska 60- och 70-talet. Det här blir spännande – sextetten är en drömgrupp speciellt sammansatt för Ystad Sweden Jazz Festival.

Gilbert Holmström föddes 1937 är även kompositör. 1956 begav han sig till Malmö för att bli tandläkare samtidigt som han studerade på Musikhögskolan. Tillbaka i Göteborg grundade han jazzbandet Mount Everest 1972 och senare en kvartett med influenser från Konitz-Tristano. Så har det hållit på med grupper i en rad jazzstilar i den moderna traditionen. Han är fortfarande en av landets mest intressanta jazzmusiker.

Magnus Broo, föddes 1965. Han medverkade i Visby Big Band innan han inledde musikstudier vid North Texas State University med examen 1990. Han visar prov på en fortsättning på Ornette Colemans free jazz från 1960-talet.

Jonas Kullhammar föddes 1978. Under åren har han medverkat i fler än 150 inspelningar, fått ta emot utmärkelser, stipendier och grammisnomineringar. Bland artister i hans väg återfinns Salem Al Fakir, The Hives, Chick Corea och Bob hund.

Mathias Landaeus är en mycket efterfrågad och mångsidig pianist. Mattias Svensson presenteras med Viktoria Tolstoy och Kresten Osgood är en slagverksmästare av rang.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen