Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Goran Kajfeš – trumpet, Moog synthesizer
Alexander Zethson – organ, piano, Korg MS 20 synthesizer
Johan Berthling – base
Johan Holmegard – drums and percussion

Proteströrelsen mot dagens stressiga klicksamhälle har fått en nationalsång. Det enda spåret i albumet Tropiques vill lotsa lyssnaren till ett mer reflekterande tillstånd. Tanken är att verket ska leka med vårt tidsbegrepp och leda oss in i musikalisk trans. En variant av hypnojazz. Låter det avancerat? Javisst, men det blir fullt begripligt när man vågar ge sig in i detta märkvärdiga musikstycke som har repetitivt rytmiska element och hämtar inspiration från minimalism, tysk electronica, spirituell jazz och, inte minst, modern dans. Gruppen bildades nämligen inför en föreställning med danskompaniet Vindhäxor.

Goran Kajfeš är förutom musiker en sällsynt mångsidig producent och kompositör. Han är även aktiv i och leder grupper som Subtropic Arkestra, Oddjob, Nacka Forum, Fire! Orchestra, Angles 9, Pan-Scan Ensemble and Magic Spirits Quartet. Han har sitt eget skivbolag, Headspin Recordings. Goran Kajfeš har vunnit Nordiska musikpriset och fått flera Grammisutmärkelser. Han har medverkat i och lett olika konstellationer under jazzfestivalerna 2013, 2015 och 2016.

Alexander Zethson, Johan Berthling och Johan Holmegard är ett sammansvetsat team. Berthling och Holmegard är medlemmar i Subtropic Arkestra som framträdde i Ystad 2013.

Konsertvärd

 

 

 

 

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen