Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Edvin Lorinius – tenor sax/ bass clarinet
Gustaf Rosenberg – piano
James Whife – bass
Kristoffer Rostedt – drums

Gratis / Free admission

Gustaf Rosenbergs AMALIA är en modern jazzkvartett. I centrum står de lyriska och rytmiskt kittlande kompositionerna som gärna målar upp ett filmiskt landskap eller återberättar en händelse. Musiken är skriven av Gustaf Rosenberg med inspiration från jazz, folkmusik, filmmusik och pop.

Gustaf Rosenberg är en kompositör med rötterna i stockholmstrakten. Efter ett par år i Köpenhamn flyttade han till Malmö och formade gruppen AMALIA. Han har stor bredd och har setts i olika sammanhang på popscenen och på jazzscenen. AMALIA är hans första egna band.

Edvin Lorinius är värmlänning med examen från Musikhögskolan i Malmö. Han har blivit känd för sina klara rytmiska och samtidigt poetiska toner både när det gäller vare sig det gäller basklarinett såväl som tenor-, altsax eller flöjt.

James Whife, från Wales, kom tidigt till Sverige och Malmö. Med ett kraftfullt uttryck och smäktande sväng har han turnerat i Israel, Palestina, Färöarna och genom hela landet. James Whife är otroligt bred i sin genre och engagerad i ett flertal grupper.

Kristoffer Rostedt från Borås är numera malmöbo. Hans färgrika, lyhörda och enormt svängiga trumspel har gjort honom välkänd. Med Perssons Sexa har han turnerat i bland annat Tyskland och har just släppt en väl rosad skiva.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen