Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Heinz Sauer & Michael Wollny Photo: Anna Meuer

Heinz Sauer & Michael Wollny Photo: Anna Meuer

Heinz Sauer (DE) – tenor sax
Michael Wollny (DE) – piano

Fascinerande, märkligt vackert och med ett eget uttryck upplever vi denna duo. Två härligt kompromisslösa konstnärer skapar en värld som följer sina egna vägar utan sidoblickar. Att få ta del av ett musikaliskt konstverk med möjliga associationer till Miró och Paul Klee blir garanterat en stor upplevelse. Mycket är eget material men det förekommer även mer kända verk. På Spotify hittar vi albumet Melancholia med titlar som Ursa Minor och Crows On The Roof men även Round Midnight och Don’t Explain..

Heinz Sauer som föddes 1932 betraktas som en ledande saxofonist i Tyskland med omdömen som Titan och Saxofonens Stormästare. Professionellt är han akademiker och fysiker men som musiker autodidakt. Samarbetet med Michael Wollny som har blivit internationellt mycket uppmärksammat har på senare tid tagit alltmer av Sauers tid.

Michael Wollny föddes 1978 i Schweinfurt och har fått omdömet den fulländade pianomästaren. Han liknas bland annat vid Keith Jarret och Chick Corea. Han uppfattas som en starkt innovativ musiker. Med influenser från disparata källor som Schubert, Joachim Kühn och Björk fick Wollny inspiration till sitt första album.

 

Konsertvärd/Concert Host

P23-Tyska-ambassaden-Stockhbuy-tickets-button100-se

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen