Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Hiromi (JP) – piano
Edmar Castañeda (CO) – harp

När Hiromi mötte Edmar Castañeda under Jazzfestivalen i Montreal 2016 fick hon en oemotståndlig lust att samarbeta med honom i en duo. Inte långt efter mötet kontaktade hon honom, och duon debuterade på Blue Note i New York i juli med en oväntat impulsiv och elektrifierande konsert som fullständigt förtrollade publiken. Då och där beslöt de två virtuoserna att ge duon en chans 2017. Här är de nu för en konsert där inte bara två av världens främsta instrumentalister ger oss en oförglömlig upplevelse utan vi får även uppleva en klangbild när flygel möter harpa som kommer att förföra oss.

Vid sex års ålder påbörjade Hiromi pianolektioner. Hennes lärare uppmuntrade henne i såväl den intuitiva som den tekniska aspekten av musiken, med ledord som att passionerad musik blev röd och melankolisk blå. ”Jag kunde verkligen spela från mitt hjärta inte bara från öronen,” säger Hiromi som fick kontakt med Erroll Garner och Oscar Peterson genom henne. Så lämnade hon Japan för USA och Berklee College i Boston 1999. Här blev Hiromi musikalisk allätare från metal till Beethoven. De följande tio åren var hon verksam som solist och i grupper med ledande musiker. Hiromi gav ut album som blev hyllade och prisbelönta. Hiromi trollband publiken i Ystad 2012, och är nu mycket välkommen tillbaka.

Edmar Castañeda föddes i Bogota i Colombia 1978 och flyttade till New York 1994. Han turnerar regelbundet med sin egen trio och som medlem i Andrea Tierra Quartet. Edmar Castañeda är kompositör och framför ofta egna verk där en viktig inspirationskälla är folkmusik från Colombia, Venezuela och Argentina. Han har uppträtt med artister som Paquito D’Rivera, Wynton Marsalis och John Scofield. Frankfurter Allgemeine skriver: ”Han hanterar harpan som ingen annan i världen. Hans händer verkar vara drivna från två olika personer, producerar ett unik symfoniskt fullödigt sound i balans med melodiska figurer…”

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen