Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Iris Bergcrantz Quintet Photo: Nadja Hallström

Iris Bergcrantz Quintet Photo: Nadja Hallström

Iris Bergcrantz   Vocal
Anders Bergcrantz  Trumpet
Anna-Lena Laurin  Piano
Anders Fjeldsted  Bas
Johan Kolsut   Trummor

En spännande grupp med nyskapande karaktär. Gruppen har en egen repertoar komponerad av Iris. Musiken inspireras av folkmusik, impressionism, 60-talsrock och jazz. 2015 släpptes debutalbumet Different Universe med entusiastiska pressrosor.

Iris Bergcrantz sjöng i kör redan vid 4 års ålder. 2014 turnerade hon med den legendariske trumslagaren Victor Lewis som även medverkar på hennes debutalbum. Iris är också medlem i vokalgruppen Åkervinda som turnerat i Sverige och Nordamerika.

Anders Bergcrantz räknas som en av de främsta jazztrumpetarna i världen och har framträtt med stora stjärnor såsom Dave Liebman, Victor Lewis, Monica Zetterlund, McCoy Tyner, Michael Brecker bland många andra. Bergcrantz har även vunnit flera utmärkelser.

Anna-Lena Laurin, med klassisk skolning, startade sin professionella bana som jazzpianist och jazzsångerska. Skivdebuten 1995 kritikerrosades. Hon återvände sedan till klassiska musiken som kompositör. Sveriges Radio utsåg henne till Årets Kompositör 2013 och 2012 var hon ambassador för Ystad Sweden Jazz Festival!

Anders Fjeldsted och Johan Kolsut är båda två väl etablerade på den dansk/skånska jazzscenen.

 

Konsertvärd/Concert Host

P28-Gigantprint150buy-tickets-button100-se

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen