Laddar Evenemang

Jacob Karlzon – piano

Jacob Karlzon är en av Europas ledande jazzpianister. Han är välkänd som distinkt och dynamisk soloartist samt bandledare i Jacob Karlzon Trio och som instrumentalist i en rad musikaliska samarbeten, till exempel med den svenska jazzsångerskan Viktoria Tolstoy.

Jacob Karlzon har gett ut elva egna album som vittnar om hans makalösa musikaliska bredd och nyfikenhet. Här finns heavy metal, på ”More” (2012), improvisationer över Maurice Ravel-verk, på ”Improvisational 3” (2010), och soloalbumet ”One” (2015) för att nämna några. Hans senaste album, ”Open Waters”, släpptes 2019.

Som klassiskt skolad pianist med en uppväxt i hårdrocken och 1980-talets pop lockades Jacob Karlzon av den frihet som finns i jazzen: ”Jag började med jazz eftersom jag älskade improvisation. Den tillför nya nivåer i den direkta kommunikationen med publiken, den ger ett utbyte av energi och känslor. Att spela live för en publik är för mig det mest ursprungliga tillståndet i musiken, en extatisk upplevelse för såväl musiker som publik.”

Köp dagsbiljett!
Boka YSB erbjudande

Dela med er på våra sociala plattformar!

Titel

Till toppen