Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Jacob Young Photo: Summer Krinsky

Jacob Young Photo: Summer Krinsky

Jacob Young (NO) – guitar
Trygve Seim (NO) – saxophone
Marcin Wasilewski (PL) – piano
Slawomir Kurkiewicz (PL) – bass
Michal Miskiewicz (PL) – drums

Forever Young gavs ut 2014 genom ett spännande och synnerligen fruktbart norskt/polskt samarbete. Gruppen utstrålar kraft och målmedvetenhet på ett mycket tilltalande sätt. Young och Seim har konserterat tillsammans många gånger och Seim har länge samarbetat med Wasilewski i olika projekt. Vi kan förvänta oss en både samspelt och uppfinningsrik konsert.

Jacob Young föddes 1970 i Lillehammer. Efter musikstudier vid Oslo Universitet fick han ett stipendium till New School i New York. Tillbaks till Norge kom han 1996. Här startade han sin egen grupp och inledde ett mycket framgångsrikt duosamarbete med Karin Krog.

Trygve Seim föddes 1971 och är utbildad vid Trondheim Musikkonservatorium.

2001 gav han ut sitt första album som bandledare, Different Rivers, ­som fick lysande kritik och blev prisbelönat i Tyskland. På senare tid har Trygve varit engagerad som kompositör för klassiska musiker med flera beställningsverk.

Marcin Wasilewski uppträdde som solist i Ystad 2011 med en bejublad konsert. Han föddes 1975 och är av de mest intressanta jazzpianisterna i världen. Sedan länge har han ett pågående samarbete med trumpetaren Tomasz Stanko. Wasilewski trio har funnits sedan 2001.

Slawomir Kurkiewicz och Michal Miskiewicz befinner sig båda i eliten bland polska jazzmusiker.

 

Konsertvärd/Concert Host

P16-LOGO-Konstmuseum-wbuy-tickets-button100-se

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen