Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Jan Lundgren – piano
Hans Backenroth – bass

Ratinger Kammerchor under the direction of Dominikus Burghardt
Chamber choir with 21 vocalists

Här ett synnerligen fruktbart möte mellan två kontrasterande genrer. Vackert är det så ögonen tåras och infallsrikt med Jan Lundgrens och Hans Backenroths unika signum. Redan 2007 gjorde Jan Lundgren tillsammans med Gustaf Sjökvists Kammarkör en inspelning som blev albumet Magnum Mysterium. Musiken var då delvis hämtad från verk av renässansmästaren Orlando di Lasso och den tidiga barockens Claudio Monteverdi. Projektet presenterades på den första jazzfestivalen i Ystad 2010. Konserten, som togs emot med stor entusiasm, innehöll en sofistikerad blandning av stram konstmusik återgiven efter noter och tämligen lössläppt improvisation. Konceptet har nu utvecklats med den klassiska musikens mästare från 1700-, 1800- och 1900-talet, såsom Albinoni, Bach, Chopin och Rachmaninov. Samarbetet med Ratinger Kammerchor inleddes hösten 2017 och nu blir det premiär för det utvidgade konceptet.

Ratinger Kammerchor, under ledning av Dominikus Burghardt, har sin hemvist i staden Ratingen i närheten av Düsseldorf. Kören har bland annat specialiserat sig på att framföra verk som inte är så kända med särskilt fokus på kompositioner för små ensembler. I repertoaren återfinns pärlor som Brahms Requiem och Brittens A Ceremony of Carols.

Flera gånger har vi fått njuta av Hans Backenroths basspel i Ystad. Han är en av Skandinaviens främsta basister och har genom åren arbetat med många stora artister, till exempel Monica Zetterlund, Toots Thielemans, Svend Asmussen och Kenny Barron.

Jan Lundgren har vi naturligtvis presenterat många gånger i jazzprogrammet. Det är ingen tillfällighet att just han tar sig an de klassiska tonsättarna och deras mästerverk. Med en enastående målmedvetenhet har han letat upp sammanhang där den improviserade musiken varit betydande.

Konsertvärd

 

 

 

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen