Laddar Evenemang

Jan Lundgren – piano
Mattias Svensson – bass
Johannes Dickbauer (AT) – 1st violin
Emily Stewart (CR) – 2nd violin
Lena Fankhauser-Campregher (CA) – viola
Asja Valcic (HR) – cello

I denna konsert med Jan Lundgren, Mattias Svensson och en stråkkvartett med internationella musiker hyllas den svenske jazzpianisten och kompositören Jan Johansson (1931–1968). Hans distinkta, kontemplativa piano återfinns bland annat på det legendariska albumet ”Jazz på svenska” (1964), Sveriges mest sålda jazzskiva genom tiderna.

Jan Lundgren har i högsta grad medverkat till att det musikaliska arvet efter Jan Johansson bibehålls och utvecklas. På jazzfestivalen i Ystad 2015 gav han den kritikerrosade konserten ”Lycklig Resa – Jan Johansson i våra hjärtan” där Martin Berggrens arrangemang för piano, kontrabas och stråkkvartett framfördes för första gången. Konserten spelades in och resultatet blev livealbumet ”The Ystad Concert” (2016).

Jan Johansson var kanske mest känd för sina jazztolkningar av traditionell folkmusik. Några exempel som bjuds i denna hyllningskonsert är ”Emigrantvisa” och ”Polska från Medelpad”, bearbetade för en ensemble om sex musiker. Jan Johanssons musik är en skatt att upptäcka – och återupptäcka!

Köp dagsbiljett!

Dela med er på våra sociala plattformar!

Titel

Till toppen