Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Jan Lundgren – piano
Jukka Perko (FI) – alto/soprano sax
Dan Berglund – bass
Morten Lund (DK) – drums

Det var svårt att hålla igen entusiasmen när Jan berättade om konserten och bemanningen. Vi skrev entusiastiskt om Jukka Perko när han gästade festivalen 2014.*) Han överträffade alla förväntningar. Så ett möte mellan Jan och Jukka blir något alldeles extra. Konserten på bästa sändningstid bygger på albumet Potsdamer Platz som släppts i år. Det är en välavvägd samling av Jan Lundgrens många kompositioner. Potsdamer Platz är nu igen en pulserande del av Berlin och en lämplig plats för inspelningen. Bland numren återfinns, förutom titeln som kan lyssnas på Spotify, bl. a. Lycklig resa och The Poet, där den senare är en hyllning till Jacques Werup som dog 2016.

Jukka Perko föddes 1968 i Finland. Han är utbildad vid Sibeliusakademin och var endast tonåring när han med stor succé debuterade på jazzfestivalen i Borgå/Pori 1986. Strax efter blev han engagerad några år av Dizzy Gillespie. Sedan har en lång rad framstående solister samarbetat med honom såsom Red Rodney, McCoy Tyner, NHØP. En lyriker med temperament, flerfaldigt belönad med en lång historia som bandledare och flertal album i bagaget.

Morten Lund föddes 1972. Han är en av de mest anlitade av trummisarna i Danmark. Han är uppvuxen i en musikalisk familj och blev antagen 1993 som elev vid Kungliga Musikakademin i Aarhus. Senare blev han en snabbt etablerad trummis på Köpenhamns jazzscener. Ett samarbete inleddes 2002 med pianisten Stefano Bollani och trumpetaren Enrico Rava. De bildade en trio med stor framgång världen över. Nu arbetar han bl. a. med Paolo Fresu i hans grupp Devil Quartet.

Jan Lundgren presenteras mer utförligt tillsammans med Nils Landgren och Dan Berglund med Tonbruket.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen