Loading...
Laddar Evenemang
Biljett/Ticket

Jan Lundgren – piano
Ronnie Gardiner – drums
Hannah Svensson – vocals
Klas Lindquist – saxophone
Martin Sjöstedt – bass

En älskad och vördad jazzprofil är navet i denna konsert med en konstellation handplockade toppmusiker och omsorgsfullt utvalda standards. I år uppnår huvudpersonen den aktningsvärda åldern av nittio år och är här, vid trummorna, i högsta grad delaktig i jazzfestivalens hyllning. Grattis, Ronnie Gardiner, som också är en av Ystad Sweden Jazz Festivals hedersambassadörer!

Ronnie Gardiner föddes i USA 1932. Han har bott i Sverige i många år och är bland annat känd som mångårig trummis i Charlie Norman Trio. Under en fenomenal karriär har han spelat med storheter i jazzen som Dizzy Gillespie, Benny Carter, Gerry Mulligan och Dexter Gordon. Han har också ägnat sig åt rytm och musik som helande kraft och utvecklat Ronnie Gardiner Method (RGM), ett tränings- och rehabiliteringskoncept som används för att hjälpa människor med skador och sjukdomar i hjärnan.

Jazzpianisten och kompositören Jan Lundgren, konstnärlig ledare för Ystad Sweden Jazz Festival, har satt samman konsertensemblen. Var och en av musikerna har tidigare samarbetat med Ronnie Gardiner. Jan Lundgrens senaste album är ”Into the Night” (2021) med Lars Danielsson och Émile Parisien.

Hannah Svensson är jazzsångerska, kompositör och bildkonstnär. Hon har gett ut sex album. Det senaste har titeln ”Places and Dreams” (2019).

Altsaxofonisten Klas Lindquist spelar i flera konstellationer och är också kompositör. Han har en egen niomannagrupp, Klas Lindquist Nonet.

Basisten Martin Sjöstedt har flera strängar på sin bas; han har gjort sig känd som multiinstrumentalist och skriver också musik och gör arrangemang för Norrbotten Big Band med flera storband.

Konsertvärd/ Concert host

Dela med er på våra sociala plattformar!

Titel

Till toppen