Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Jan Lundgren – piano
Mattias Svensson – bass
Zoltan Csörsz Jr – drums
Göteborg Wind Orchestra

I den här konserten möter Jan Lundgren Trio lyhörda och lyriska blåsare. Med infallsrika och noggrant sammansatta arrangemang skapas ett dynamiskt och spännande flöde. Vi får uppleva ett väl genomtänkt urval från den svenska vis- och folkmusiktraditionen, där inte minst Jan Lundgren och hans trio är väl förankrade. Det är luftigt och stämningsfullt och utforskar repertoaren i jazztappning.

Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester med traditioner från Spårvägspersonalens musikkår som bildades redan 1905. Att förvalta och förnya en lång blåsmusiktradition samt inspirera både dagens och framtidens blåsmusiker ligger orkestern varmt om hjärtat. Dess kännetecken är den musikaliska bredden med vacker, homogen klang och samspelthet, men även individuellt skickliga musiker av högsta klass.

Mattias Svensson kommer från Landskrona. Han är utbildad vid Malmö musikhögskola och New School i New York och spelar sedan länge i Jan Lundgren Trio.
Zoltan Csörsz Jr är född i Miskolc, Ungern, och utbildad vid Malmö musikhögskola. Liksom Mattias Svensson har han lång meritlista och är sedan länge medlem i Jan Lundgren Trio.

Jan Lundgren, jazzfestivalens konstnärlige ledare, fortsätter oförtrutet sin odyssé i arkipelagen av musik knuten till improvisation. Hans samarbeten med körer, stråkensembler och blåsarensembler har skänkt oss starka musikupplevelser, liksom hans möten med solister i olika konstellationer och den egna gruppen, Jan Lundgren Trio.

Konsertvärd/Concert Host

Buy Tickets!

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen