Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Jan Sigurd – piano, vocals
Per Melin – drums
Mats Ingvarsson – bass
Krister Jonsson – guitar
Tomas Trulsson – sax
Erik Tengholm – trumpet

Guests:
Sébastien Charlier (FR) – diatonic harmonica
Anna-Lena Brundin – vocals
Tomas Franck – tenor sax

Jan Sigurd är ett musikaliskt snille med fyrtio udda år på scenen. Han har en underbart avväpnande humor, lyssna bara på hans korta men kärnfulla Skaldjurskantat. Sedan 18-årsåldern har Jan Sigurd skrivit text och musik för en rad artister. I detta program hyllar han två viktiga personer i sin karriär: Monica Zetterlund och Mose Allison. Jan Sigurd skrev musiken till Monica Zetterlunds sista album, Det finns dagar och var den som introducerade Mose Allisons musik i Sverige på 1990-talet.

Konserten gästas av munspelaren Sébastien Charlier, bosatt i Beaumont-sur-Oise nära Paris. Han ses som en ledande företrädare för världsjazzen. Sébastien Charlier medverkar i Jan Sigurds kommande album som är en hyllning till Chet Baker.

Tomas Franck är en av Sveriges mest framgångsrika saxofonister med gediget internationellt renommé. Tidigt spelade han med storheter som Dexter Gordon.

Anna-Lena Brundin har en imponerande karriär som präglas av stor variation. Hon har varit kabaréartist i Berlin, spelat in tangoalbum i Buenos Aires och inte minst gjort hyllade Édith Piaf-tolkningar på scen och skiva.

Jan Sigurds ensemble är ett sammansvetsat kapell av erfarna musiker med bredd.

Konsertvärd

 

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen