Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Jesse Emmoth – piano
Hannes Bennich – saxophone
Zacharias Holmkvist (FI) – bass
Per Lindberg – drums

Gratis / Free admission

I denna nya kvartett försöker medlemmarna svetsa samman olika traditioner inom jazz till en helhet. Musiken, som dels består av pianistens egna kompositioner, dels av arrangemang på gamla välkända låtar, har en öppenhet över sig med en inbjudande känsla, såväl för musikerna som för lyssnarna. Musiken är bl. a. inspirerad av bebop-traditionen. Under 2017 kommer gruppen att spela in sin debutskiva.

Jesse Emmoth började med trummor hemma i Tyringe. Senare väcktes intresset för jazz, och då byttes trummorna mot pianotangenter. Sedan har det blivit jazzstudier på heltid först vid Skurups folkhögskola och nu Musikhögskolan i Malmö. Han är känd för att anta utmaningar och att ofta ha nya projekt på gång.

Hannes Nyström Bennich föddes 1994 i Norrköping. Hannes började spela saxofon när han var 11 år gammal. I Norrköping fick han chansen att spela med tenorsaxofonisten Nisse Sandström, något som blev viktigt för hans utveckling. Han är utbildad vid Lunnevads och Skurups folkhögskolor och studerar nu på Musikhögskolan i Malmö.

Zacharias Holmkvist är 24 år gammal från Sibbo, Finland. Zacharias har sin kandidatexamen från Jakobstad, Finland. Han är sedan hösten 2016 bosatt i Malmö där han påbörjat masterstudier vid Musikhögskolan.

Per Lindberg är en 22 år gammal trumslagare från Skellefteå. Han upptäckte Art Blakey vid sjutton års ålder och har sedan dess varit helt fast i jazzen.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen