Laddar Evenemang

Joakim Milder – saxophone
Per ”Texas” Johansson – saxophone
Fredrik Ljungkvist – saxophone
Mathias Landæus – piano
Johnny Åman – bass
Cornelia Nilsson – drums

Årets upplaga av Ystad Sweden Jazz Festival bjuder på flera fascinerande musikaliska samarbeten i konstellationer som skapats för jazzfestivalen. De är därmed unika. Denna kvällskonsert på Ystads Teater är ett möte mellan tre eminenta saxofonister och en innovativ pianotrio.
Saxofonisten Joakim Milder släppte sitt första album 1988. Han har sedan dess haft en lysande karriär som musiker, kompositör och pedagog. Joakim Milder är professor i improvisation och ensemble vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och konstnärlig ledare för Norrbotten Big Band.
Per ”Texas” Johansson förekom flitigt på 1990-talets svenska jazzscen, men valde därefter att ta en paus och lägga saxofonen åt sidan. Pausen utvecklades till en karriär inom sjukvården; han utbildade sig till anestesisjuksköterska och var verksam i denna roll ända till 2014. Därefter återvände Per ”Texas” Johansson till musiken. Förra året släpptes hans senaste album, ”Stråk på himlen och stora hus”.
Fredrik Ljungkvist är saxofonist och klarinettist. Han rika och mångfasetterade karriär spänner över 25 år. Han har gett ut flera album med egna grupper. Det senaste, ”Atlantis” (2019) med Fredrik Ljungkvist Trio, var en hyllning till framlidne Roland Keijser, saxofonist med stort inflytande i jazzvärlden och Fredrik Ljungkvists mentor.
Mathias Landæus Trio består av pianisten Mathias Landæus, välkänd för sina samarbeten av imponerande konstnärlig bredd. Han har gett ut över femton album. Trion får influenser från flera håll och nämner till exempel Jan Johansson, Thelonious Monk, Keith Jarrett, Per Henrik Wallin, Paul Bley, dub, electronica, punk och indisk musik. Det senaste albumet, ”Bön för världen” (2018), är ett möte med poeten Daniel Boyacioglu där jazz blandas med poesi och rap.

Köp biljett till konsert!

 

STÖD FESTIVALEN GENOM ATT KÖPA EN VIRTUELL BILJETT!

För varje konsert skall det finnas möjlighet att köpa en virtuellbiljett till de livestreamade konserterna.

Donationsbiljetter:
50 kr, 250 kr, 400 kr, 600 kr.
I biljetten för 600 kr ingår årets art poster av konstnär Karl Valve.
Uppge adress så skickar vi hem postern.
Köp din donationsbiljett här (ange antal biljetter i det grå fältet – default är 1):

[purchase_link id=”25643″ text=”Add to Cart/Lägg till i kundvagn” style=”button” color=”blue”]

Dela med er på våra sociala plattformar!

Titel

Till toppen