Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Joe Lovano Photo: Jimmy Katz

Joe Lovano Photo: Jimmy Katz

Joe Lovano (US) – tenor sax
Bohuslän Big Band

Det är inte märkligt att Joe Lovano är så hyllad och omhuldad. Han har en nästan hypnotisk inverkan på den som lyssnar. Joe Lovano förfogar över den lyckosamma förmågan att vara såväl konstnärligt avancerad som lättillgänglig. Med Bohuslän Big Band får vi ta del av en föreställning som lämnar få oberörda. Om BBB har Quincy Jones sagt 2012 i Ystad: The Bohuslän Big Band is a world class jazz orchestra, in the true sense of the word, and they stand out from the crowd.

Joe Lovano föddes I Cleveland, Ohio 1952. Började med altsax redan som liten. Tony Lovano själv tenorsaxofonist skolade in sin son. Inte bara tekniskt utan även i dynamik och interpretation. Tog med Joe till konserter där han fick stifta bekantskap med Sonny Stitt, James Moody, Dizzy Gillespie och andra storheter. Så kom han till Berklee i Boston. Sina första professionella steg tog Joe som musiker vid sidan av Lonnie Smith och Jack McDuff. Litet senare under en treårs turné med Woody Herman 1976-79. Efter denna tid bosatte Joe Lovano i New York och anslöt sig till Mel Lewis orkester som hade måndagskonserter fram till 1992 på Village Vanguard. Det blev sex album under den här tiden. Under åren som följt har han uppträtt med bland annat John Scofield, Herbie Hancock, Elvin Jones, Charlie Haden, Carla Bley, Bobby Hutcherson, Billy Higgins, Dave Holland, Ed Blackwell, Michel Petrucciani, Lee Konitz, Abbey Lincoln, Tom Harrell, McCoy Tyner, Ornette Coleman, Jim Hall, och Bob Brookmeyer.

Världsklassorkester är ett utryck som storbandet ofta får höra från musiker, solister, kompositörer och dirigenter som gästat dem genom åren. Bohuslän Big Band är ett helprofessionellt storband som rymmer energifylld svängig musik som till exempel James Brown eller Thad Jones samtidigt som det kan möta det återhållsamma och vackra i Kurt Weill och Cole Porter. Med turnéer i Sverige och runt om i världen har orkestern befäst sin ställning som en av de viktigaste aktörerna i denna genre. Varje år ger man ca 90 konserter. Spelar in skivor med svenska och utländska världsartister. Konstnärlig ledare: Nils Landgren. För tredje gången i Ystad.

 

Konsertvärd/Concert Host

P18-LOGO-Ystad-Hamn-Logistibuy-tickets-button100-se

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen