Loading...
Laddar Evenemang

John Beasley (US) – piano
Magnus Lindgren – saxophone, clarinet, flute

I denna konsert möts en amerikansk Grammybelönad pianist och en svensk multiinstrumentalist av rang.

John Beasley var i tjugoårsåldern när han inledde sin karriär som pianist. Redan då spelade han med jazzikoner som Miles Davis och Freddie Hubbard. Under en turné med Miles Davis inspirerades han att spela in en egen skiva; ”Cauldron” kom ut 1992. Sedan dess har John Beasley släppt över dussinet album, däribland ”MONK’estra”, en albumserie om tre volymer (2016–2020). Den tredje, närmare bestämt Charlie Parkers ”Donna Lee”, renderade honom en Grammy för bästa arrangemang.

Under årens lopp har han samarbetat med en mängd olika artister, som Dianne Reeves, Chaka Khan, Christian McBride, Carly Simon, Steely Dan och Lee Ritenour. Han ägnar sig i stor utsträckning åt att komponera och arrangera musik för tv och film. John Beasley är också musikalisk ledare för FN:s och Unescos årliga firande av internationella jazzdagen under Herbie Hancock Jazz Institutes värdskap. International Jazz Day tillkom på Herbie Hancocks initiativ och infördes av Unesco 2011. Internationella jazzdagen infaller den 30 april.

Multiinstrumentalisten Magnus Lindgren har i Dagens Nyheter beskrivits som ”Europas bästa jazzflöjtist”. Hans främsta musikaliska influenser i början av karriären var Miles Davis och Quincy Jones och de har förblivit förebilder. Han har samarbetat med världsartister som Herbie Hancock, Gregory Porter och Bobby McFerrin.

Magnus Lindgren är också flitigt verksam som kompositör, arrangör och orkesterledare. Han har arbetat med storband och ensembler av olika slag och är artist in residence hos SWR Big Band sedan 2018.

John Beasley och Magnus Lindgren träffades på Jakarta International Java Jazz Festival för några år sedan och inledde ett samarbete som resulterade i ett album med SWR Big Band, en hyllning till Charlie Parkers musik med titeln ”Bird Lives” (2021).

Biljetter & Hotell

Dela med er på våra sociala plattformar!

Titel

Till toppen