Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

John Venkiah – piano
Simon Petersson – bass
Kristoffer Rostedt – drums

Låt oss presentera John Venkiah Trio med en pressröst: ”Ett säkert grepp om traditionen, fräscha, personliga idéer, briljant teknik, delikat anslag, utvecklat harmonisinne och en frasering med verklig auktoritet – i John Venkiah har vi en rikt, för att inte säga komplett utrustad ung jazzpianist.” Sven Bjerstedt var begeistrad efter trions konsert på Ystad Sweden Jazz Festival (Ystads Allehanda 3/8 2014).

Nu gästar John Venkiah Trio åter Ystad och bjuder denna gång på musik från sitt senaste album Elevation, som släpptes i höstas. Förra gången, 2014, väckte den kritikerrosade konserten genklang i såväl DownBeat som Wall Street Journal. Trions sound växer fram ur Venkiahs vackra kompositioner präglade av nordisk melankoli med lekfulla, påhittiga inslag och kryddas med influenser från jazzens stora som Ella Fitzgerald och Duke Ellington samt pianogiganterna Keith Jarrett och Brad Mehldau.

John Venkiah, född och uppvuxen i London, inriktar sig helst på att spela i trion, men han har flera gånger deltagit i musikaliska samarbeten, till exempel med Malmö symfoniorkester och artisterna Loreen samt Carola.

Simon Petersson, ursprungligen från Kalmar, är en av Skånes mest anlitade jazzbasister och har spelat med renommerade jazzmusiker som Jonas Kullhammar, Jan Lundgren, Mathias Landæus och Tomas Franck.

Kristoffer Rostedt, som växte upp utanför Borås, kan höras med grupper som Jazzkattnominerade Perssons Sexa, Mimi Terris och Makross.

 

 

 

 

Konsertvärd

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen